Brazília aj bez Neymara zdolala Venezuelu a je vo štvrťfinále

22.06.2015 Celý región

Santiago 22. júna (TASR) - Futbalisti Brazílie postúpili na kontinentálnom šampionáte Copa America v Čile do štvrťfinále z prvého miesta v základnej C-skupine. Rozhodlo o tom ich víťazstvo nad Venezuelou 2:1, hoci sa favorit musel zaobísť bez svojej suspendovanej hviezdy Neymara. Brazília sa v boji o semifinále stretne s Paraguajom, z C-skupiny si postup ďalej vybojovali aj Peru a Kolumbia.

Brazílčanov poslal do vedenia už v 9. minúte obranca Thiago Silva a šesť minút po zmene strán zvýšil na dvojgólový rozdiel Firmino. Venezuela už stihla iba znížiť, keď sa v 84. minúte presadil Miku. V druhom dueli C-skupiny sa medzi Kolumbiou a Peru zrodil bezgólový výlsedok 0:0, čo obom tímom stačilo na postup do vyraďovačky. Peru z druhého miesta narazí vo štvrťfinále na Bolíviu, Kolumbia sa dostala ďalej ako jeden z dvoch tímov z tretích miest a čaká ju súboj s Argentínou. Poslednú štvrťfinálovú dvojicu tvoria domáce Čile a obhajca titulu Uruguaj.

"Dnes sme potvrdili prvé miesto v skupine a sústredíme sa na ďalší zápas. Nesmieme nariekať, musíme sa pozerať dopredu," narážal kouč Brazílie Carlos Dunga na fakt, že Neymar nebude môcť zasiahnuť do hry ani v nasledujúcom dueli. "Mužstvo nie je odkázané na pomoc jedného hráča," dodal kormidelník.

Copa America - C-skupina:
Kolumbia - Peru 0:0
Brazília - Venezuela 2:1 (1:0)

Góly: 9. Thiago Silva, 51. Firmino - 84. Miku

Tabuľka:
1. Brazília 3 2 0 1 4:3 6*
2. Peru 3 1 1 1 2:2 4*
3. Kolumbia 3 1 1 1 1:1 4*
4. Venezuela 3 1 0 2 2:3 3


Štvrťfinálové dvojice:
Čile - Uruguaj
Bolívia - Peru
Argentína - Kolumbia
Brazília - Paraguaj
 

Vyberte región